Начало Тест драйв Dacia разчита с новите Sandero, Sandero Stepway и Logan да запази лидерството...

Dacia разчита с новите Sandero, Sandero Stepway и Logan да запази лидерството си на пазара у нас

10150
0
Новите Sandero, Sandero Stepway
Новите Sandero, Sandero Stepway

В края на различната 2020 година Dacia представи новото поколение на моделите си Sandero, Sandero Stepway и Logan. С обновлението им румънският производител се стреми да отговори на всички нужди на частните си клиенти. Въпреки запазените външни размери моделите изглеждат по-модерно, предлагат повече пространство, функционалност и надеждност – неща, които водачите очакват от Dacia. И трите модела са изградени на новата модулна платформа CMF-B на Алианса и разполагат с повече функции, повишена активна и пасивна безопасност. Налице са нови двигатели, включително двугоривния ECO-G, нови автоматична и 6-степенна механична трансмисии.

Новата Dacia Sandero

Новата Dacia Sandero изглежда снижена въпреки запазения просвет и по-здраво стъпила на земята, с по-широки следи и с изравнени с каросерията колела. Излъчва сила и здравина благодарение на подчертаните арки на колелата. Силуетът е с по-плавни линии, предното стъкло е по-наклонено, покривът е по-нисък с 1 см и плавно се спуска назад, завършвайки с антена.

Предните и задните светлини излъчват новия Y-образен LED светлинен подпис на Dacia, който придава на Sandero силна идентичност. Хоризонтална линия свързва двете светлини както отпред, така и отзад, създавайки по-силно визуално присъствие на автомобила. LED фаровете са стандартно оборудване и увеличават видимостта през нощта.

Новата форма на вратите и страничните огледала усъвършенства аеродинамиката на автомобила и същевременно намява значително въздушния шум за пътниците в купето. Вътре се усеща подобреното качество. По таблото има умело интегрирани текстилни елементи, отворите на вентилацията са с нова форма.

Новата Dacia Sandero Stepway

Новата Dacia Sandero Stepway е незабавно разпознаваема отпред с уникалния си оребрен и по-издут преден капак, хромираното лого Stepway под предната решетка и извитите калници над фаровете за мъгла. Предната и задната броня включват метална защитна кора в цвета на каросерията, предназначена да предпазва оригиналния цвят от ежедневните драскотини.

Пътният просвет е увеличен до 174 мм (+41 мм в сравнение със Sandero). Покривните рейки на Sandero Stepway могат да се регулират. С помощта на разположен в жабката ключ те могат лесно да бъдат демонтирани и да се превърнат в стойка на покрива с товароносимост от 80 килограма. Системата е патентована и е символ за умните, практични, семпли и надеждни решения на Dacia.

Интериорната тапицерия е персонализирана с логото Stepway, а панелите на вратите и арматурното табло съдържат вложки и кантове от оранжев текстил.

Новата Dacia Logan

Дизайнът на изцяло новият семеен седан Dacia Logan е по-плавен, с увеличение от 3,6 см на дължина, по-дълго междуосие и намален заден надвес. Автомобилът е с по-елегантна форма, с по-наклонено предно стъкло и снижен с 1 сантиметър покрив. Част от характеристиките са като тези на новото Sandero като Y-образния LED светлинен подпис, изравнените с каросерията колела и висококачествения дизайн на някои елементи (като дръжките на вратите).

На пътуващите отзад е по-комфортно благодарение на увеличеното с 42 см разстояние. На гърба на новите предни седалки може да се разгъва самолетен тип масичка с поставка за чаша. Багажникът е един от най-големите при седаните в сегмент B с общ капацитет от 528 литра – увеличение от 18 литра. Прагът на товарене е снижен с 19 мм за по-лесен достъп до багажника.

Новият Logan предлага дистанционно централно заключване и отключване и отваряне на багажника като стандартна функция при всички нива на оборудване с помощта на бутон на ключа или чрез картата „Свободни ръце“. Багажникът се затваря ръчно.

Багажникът е оборудван с нов органайзер, състоящ се от подвижни панели. Те го разделят на четири отделни пространства с различни размери за удовлетворяване на всички нужди.

Интериорът и на трите модела е подобрен значително. По-високо е качеството на дисплея, материалите, тапицерията, изработката. Отделено е повече внимание на ергономичността, добавни са нови функции. Новите Daciа Sandero, Sandero Stepway и Logan продължават да предлагат най-добрите пространство и стойност на пазара.

Автомобилите се предлагат с нова по-ефективна гама бензинови двигатели, които отговарят на стандарта Euro 6D-Full
  • SCe 65 (не се предлага за Sandero Stepway): 1-литров атмосферен 3-цилиндров двигател, куплиран с 5-степенна ръчна скоростна кутия.
  • TCe 90: 1-литров 3-цилиндров турбо двигател, куплиран с 6-степенна ръчна или CVT автоматична скоростна кутия.
  • ECO-G 100: нов 1-литров 3-цилиндров турбо двигател с фабрична LPG уредба, куплиран 6-степенна ръчна скоростна кутия.

С новите си Sandero, Sandero Stepway и Logan Dacia предлагa достъпен нов автомобил с най-доброто съотношение цена/оборудване на пазара.

 

Ниво на оборудванеДвигателSanderoSandero StepwayLogan
ESSENTIАLSCe 6519 200 лв.19 690 лв.
TCe 9021 100 лв.23 600 лв.21 590 лв.
ECO-G 10021 850 лв.24 350 лв.22 340 лв.
TCe 90 CVT25 700 лв.
COMFORTTCe 9023 100 лв.25 400 лв.22 990 лв.
ECO-G 10023 850 лв.26 150 лв.23 740 лв.
TCe 90 CVT25 200 лв.27 500 лв.25 090 лв.