Начало Автомобили Дачия ще представи нов концептуален модел в Женева

Дачия ще представи нов концептуален модел в Женева

126
0

В случай на рецесия – произвеждайте по-скъпи коли. Това явно е новата философия, следвана от марки като Ситроен и Дачия. Първата ще представи нова генерация на луксозния си DS, докато втората смята да покаже нов концептуален кросоувър на автосалона в Женева. Дизайнерската студия, която ще бъде наречена Дъстер, ще има за цел да покаже, че Дачия има намерение да се включи и в пазарни сегменти, в които не вземаше участие досега, а именно – тези на по-качествените и луксозни автомобили.

Дъстер е дълъг 425 см, висок е 149 см и има колесна база от 2.8 метра.

Интериорът е изпълнен в комбинация от шоколадово кафяво и синьо. Пасажерската седалка на автомобила може да се плъзне под шофьорската, като по този начин освобождава много свободно място за багаж.

Отвън предната решетка носи типичните за Дачия елементи, а фаровете са много издължени назад и стигат чак до края на предните калници.

Колата е оборудвана с 21-инчови алуминиеви джанти. Огледалата за обратно виждане са позиционирани особено високо. Задницата на модела няма как да бъде сбъркана заради изключително авангардните си стоп-светлини с трапецовидна форма.

Под капака се намира 1.5-литров dCi двигател с 105 конски сили мощност и 240 Нм въртящ момент, комбиниран с 6-степенна механична скоростна кутия. Спринтът от 0 до 100 км/ч отнема 9.6 секунди.