Начало Formula E News Дани Абт най-бърз в квалификацията в Мексико, наказаха го за нередовно налягане...

Дани Абт най-бърз в квалификацията в Мексико, наказаха го за нередовно налягане в гумите

40
0

Даниел Абт от екипа на ABT Sheaffler Audi Sport бе най-бърз в квалификацията за ePrix на Мексико, 4-и кръг от шампионата на Формула Е. Германецът остави зад себе си Оливър Търви от Nextev и Маро Енгел от Venturi. След сесията обаче той бе наказан да стартира последен, тъй като налягането в гумите му бе под позволения минимум от 1.60 бара.

В първата квалификационна група най-бързи бяха Ник Хайдфелд от Mahindra и Сам Бърд от DS Virgin. Лидерът в шампионата Себастиан Буеми допусна грешка в първия завой и остана 3-и. Едва 5-и бе основният му съперник за титлата Лукас ди Граси от ABT Sheaffler Audi Sport.

От втората група най-бързи бяха Оливър Търви, Абт и Хосе-Мария Лопес, който заеха първите 3 позиции в общото класиране, пред Хайдфелд и Бърд.

В третата група катастрофа претърпя Люк Дювал (Dragon Racing), който не успя да спре добре за първи завой и след това се удари в предпазната сетна. Сесията бе спряна за около 10 минути. След което останалите 4 пилоти имаха нов шанс да направят бързи обиколки.

Явно спирането не се отрази добре и Никола Прост даде едва 11-о време, Фринс 12-и, а Пике 14-о. Само Верн бе на ниво и записа 4-о общо време и най-добро в групата.

От последната група Маро Енгел даде най-добър резултат, което го прати 4-и в общото подреждане. В своя първи старт в сериите бившият пилот от F1 Естебан Гутиерес записа 13-о време. Така за суперпола се класираха Търви, Абт, Лопес, Енгел и Верн.

В него Верн първи записа обиколка, но не бе доволен от сцеплението на болида си. То веднага бе подобрено с 0.157 сек от Енгел. Лопес бе с най-добро време след първите два сектора, но на последния шикан допусна малка грешка и остана втори. Лопес обаче свали 0.3 сек от времето на Маро. Търви изостана с 0.156 сек и зае втората позиция, което означаваше първа позиция за Абт. След наказанието на Даниел обаче полпозишънът бе за Търви.