Начало Други Давид Будев ще кара за екипа на Влъчков на писта през 2018...

Давид Будев ще кара за екипа на Влъчков на писта през 2018 г.

168
0

Давид Будев ще кара за екипа на Иван Влъчков през следващия сезон на писта в серия Туринг. Той ще управлява досегашния резервен автомобил на екипа Хонда Сивик, който имаше възможност да изпробва на тестове преди 2 седмици на пистата Серес в Гърция след края на последния кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

По време на тестовете Будев се представи отлично, като постепенно подобряваше времената си и бързо свикна с колата, която по думите му е много по-добра от досегашното му Рено Клио.

Баща и син Будеви натовариха на колесар сивия Сивик на екипа Влъчков, за да го паркират в собствения си гараж в Стара Загора. Така шампионът и неговия подгласник от първенството на картинг в клас Ротакс Джуниър от 2014 г. – Иван Влъчков и Давид Будев, отново се събират в един екип и ще карат в серия Туринг от шампионата на писта.

„Имаме достатъчно време за подготовка, но едно от нещата, които ще направим, е да променим цветовата гама на Сивик-а, заяви Пламен Будев, баща и мениджър на пилота. – След това ще ревизираме автомобила, а първите тестове планираме да направим заедно с механика Ивелин Терзиев-Фичо, който е подготвил автомобила.“

Според Будев-баща, бъдещата цветова окраска на Хонда-та ще е с ярки цветове. „Започваме и здрави тренировки, като целим, за да изчистим грешки в пилотирането, повечето тестове с тренировъчния автомобил да бъдат върху мокри трасета“, заяви от своя страна Давид.

„Ще помагаме на Будев във всичко и ще сме до него когато има нужда от съвет и от помощ“, заяви Стамен Влъчков, който е мениджър на екипа на Иван Влъчков и баща на пилота. Пилотът ще получи пълната подкрепа от екипа на Влъчков като механици и оборудване.