Начало Formula 1 News Дъжд на Силвърстоун

Дъжд на Силвърстоун

14
0

Дъжд вали от сутринта на пистата Силвърстоун, където след малко повече от час ще се проведе Гран при на Великобритания. Прогнозата по принцип бе за променливо време, но в момента няма изгледи надпреварата да се проведе на суха писта. Валежът не е силен и според повечето пилоти няма да създаде проблеми, ако се задържи така и в рамките на състезанието. Истинският хазарт започва, ако трасето последователно изсъхва и се мокри.

Публиката на английската писта пълни трибуните и вече имаше възможност да поздрави героя си Люис Хамилтън (Макларън) по време на парада на пилотите. Състезателят на Сребърните стрели стартира от четвърта позиция на грида, но това не го притеснява. Люис освен това твърди, че да победи точно на Силвърстоун, в близост до която е израснал, би било хубаво, но не е въпрос на живот и смърт.

Съотборникът му Хейки Ковалайнен, който вчера спечели първия полпозишън в кариерата си също подхожда спокойно към надпреварата. Финландецът бе радостен от първата позиция, но категорично заяви, че няма никакво намерение да променя подхода си към състезанието.