Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дъжд пречи на втория ден от теста на Роси с Ферари

Дъжд пречи на втория ден от теста на Роси с Ферари

67
0

Лошото време в петък попречи на втория ден от тестовете на Валентино Роси на пистата Муджело. Състезателят от MotoGP обаче каза, че въпреки това е много доволен от теста и благодари на Ферари, които му осигуриха теста.

Роси, който сериозно обмисляше преминаване във Формула 1 преди две години, разглеждаше възможността да направи още един тест с Ферари – но този път само за удоволствие.

Така Ферари осигуриха на Роси двудневен тест на Муджело, въпреки че в петък той успя да направи много малко обиколки на сухо трасе. Италианецът даде най-добро време от 1:24.04 мин, което бе по-слабо със секунда и половина от най-силния му тур в четвъртък.

На мократа писта Роси записа време от 1:33.56 мин и направи 56 обиколки, преди видимостта да стане прекалено намалена.

„Тестът мина доста добре” – казва Роси. „За нещастие, успях да направя само няколко обиколки на сухата писта, но след това опитах и при мокри условия. Бях впечатлен, че всичко мина добре. Колата е фантастична и като цяло тестът мина отлично.”

„Искам да благодаря на тима и специално на Лука ди Монтедземоло и Стефано Доменикали, които наистина се грижиха за мен през последните два дни. Почувствах се като истински пилот от Формула 1.”