Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса доволен от гумите за 2010 година

Де ла Роса доволен от гумите за 2010 година

56
0

Доставчикът на гуми за Формула 1, Бриджстоун, е направил крачка напред в създаването на гуми, които да могат да оперират без нужда от предварително нагряване, каза тест пилотът на Макларън, Педро де ла Роса.

И тъй като чохлите за нагряване ще бъдат забранени от началото на следващия сезон, Бриджстоун започнаха да тестват новите гуми за 2010 година, така че да се справят възможно най-добре със ситуацията.

Първоначалният план за забраняване на чохлите от 2009 година бе отложен поради съображения за сигурност. Отборите изразиха притеснение във връзка с поведението на колите, когато гумите все още са студени.

Но най-новата партида гуми, изпробвани на Херес в Испания тази седмица, е много по-добра в сравнение с последните от миналата година, каза де ла Роса.

„Не беше никак зле” – обясни испанецът. „Бриджстоун предоставиха нови смеси, създадени да работят при по-ниски температури. Така загряването им не бе толкова трудно.”

„След дълга серия от обиколки те бяха много износени, но това е нормално. Опитвахме се да направим възможно най-много обиколки с един комплект.”