Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса и Зонта най-бързи, Райконен сменя двигател

Де ла Роса и Зонта най-бързи, Райконен сменя двигател

34
0

Педро де ла Роса бе най-бърз в първата сесия за Гран при на Япония днес. Докато обаче испанският тест пилот на Макларън доказа бързината на МР4-20, Кими Райконен за пореден път бе връхлетян от технически проблем. Около 25 минути преди края на тренировката се строши моторът в колата на финландеца и той бе принуден да спре на пистата. От отбора потвърдиха, че ще сменят мотора му, което директно води до преместване с 10 места назад на стартовата решетка.

Проблемът е наистина сериозен, тъй като в момента Макларън водят само с две точки в класирането при конструкторите пред Рено. Междувременно шефът на френския екип Флавио Бриаторе заяви, че след спечелването на короната при пилотите от Фернандо Алонсо, испанецът най-вероятно ще кара много по-агресивно в оставащите два старта до финала на сезона в опит да помогне за взимането на отборната купа.

Колегата на Де ла Роса от Тойота Рикардо Зонта бе най-сериозният му съперник по време на първия час изпитания на Сузука, но и той имаше технически проблеми. Все пак бразилецът оглави таблицата във втората сесия, когато заваля дъжд малко след изтичане на половината време. Това помогна на пилотите на Ферари да запишат чудесни постижения през първия ден, като Михаел Шумахер се оказа най-бърз от титулярите.