Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса изненадан от темпото на MP4-24

Де ла Роса изненадан от темпото на MP4-24

45
0

Тест пилотът на Макларън, Педро де ла Роса, призна, че е изненадан от МР4-24 и от факта, че поведението на болида е много близко до това на миналогодишните коли с повече аеродинамични елементи.

Де ла Роса имаше възможността да кара новата кола на пистата Алгарве тази седмица. Испанецът признава, че макар и в по-бързите завои болидът да е по-труден за контролиране, то в по-бавните завои пък сликовете оптимизират поведението му.

„Изненадан съм колко малка е разликата със сликовете и новия аеродинамичен пакет” – казва де ла Роса. „Колата има повече сцепление при по-ниски скорости, така че определено печелим време. След това го губим в по-бързите завои. Според мен времената в обиколките ще бъдат доста сходни. Това, което загубиш в бързите завои, се връща в бавните.”

„Колата има малко повече сцепление отпред, така че има много чувствително управление. Ако бяхме сложили тези гуми на миналогодишните болиди, щяхме да сме по-бързи с около три секунди.”

Де ла Роса е на мнение, че новите сликове са най-значителната промяна в правилата за 2009 година и именно начинът им на оползотворяване може да се окаже ключов за шампионата.