Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса може отново да стане тест-пилот на Макларън

Де ла Роса може отново да стане тест-пилот на Макларън

35
0
Педро де ла Роса

Педро де ла Роса намекна, че може да му се наложи отново да стане тест-пилот в тима на Макларън, но въпреки това все още не е загубил надежда, че ще успе да си намери място като титулярен пилот за сезон 2011.

Испанският ветеран загуби мястото си в тима на Заубер още преди сезона да е завършил и сега на негово място вече е младата звезда от GP2 сериите Серхио Перез. Затова името на де ла Роса се свързва предимно с тима на Испания Рейсинг, но все още нищо не е сигурно, а самият той призна, че повечето от свободните места са „запазени за пилотите със спонсор зад гърба си“.

„Ако накрая трябва да стана резервен пилот или тест-пилот, ще го направя, но първо ще пробвам всичко. Опитвам се всячески да продължа да се състезавам, но ако това не се случи, няма да дойде края на света.

Спокоен съм, защото знам какво ще правя, ако не намеря тим, в който да се състезавам“, заяви испанецът, който в момента е официален тест-пилот на Пирели. Този негов договор обаче изтича в края на годината, а по време на следващия тест на гумите Пирели в Бахрейн, зад волана на тестовата им Тойота ще седне Ромейн Грожан.