Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса остава до края на сезона, Макларън склонни да пуснат...

Де ла Роса остава до края на сезона, Макларън склонни да пуснат Монтоя

65
0

Педро де ла Роса ще кара втория болид на Макларън до края на сезон 2006 г. Новината бе съобщена снощи от шефа на тима Рон Денис на брифинга на Сребърните стрели на Истанбул парк.
Испанският пилот на тима замести Хуан Пабло Монтоя след напускането му. Колумбиецът си тръгна от Формула 1 след Гран при на САЩ и от Франция вместо него кара Де ла Роса. Скоро обаче се появиха слухове, че има възможност Макларън да пуснат другия си тест пилот Гари Пафет в състезание или дори протежето си от GP2 Люис Хамилтън.
Педро остава твърдо за Монца и най-вероятно и до края на сезона – заяви Денис в Турция. – Ние освен това не участваме в бизнеса за отглеждане на млади пилоти, а в този за печелене на състезания. Затова ще пускаме най-добрите пилоти, с които разполагаме.
Що се отнася до пилотите на Макларън догодина, англичанинът заяви, че няма решение. Запитан пък за опитите на мениджърите на Хуан Пабло Монтоя да прекратят предсрочно договора на състезателя с тима от Фомула 1, той обясни, че отборът е склонен да го пусне, но без заплащане.
Няма никакъв проблем да освободим Хуан Пабло предсрочно, но не виждаме защо трябва да го направим и освен това да му платим. Напълно сме съгласни или да не му даваме заплата, или да си остане на контракт и да си вземе парите – каза Денис.
Шефът на Макларън обясни също така, че се водят преговори по въпроса в съвсем приятелски дух, но не разговаря лично с Монтоя, а с мениджърите му.