Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса предвижда много оспорван сезон

Де ла Роса предвижда много оспорван сезон

23
0

Тест пилотът на Макларън, Педро де ла Pоса, смята, че сезонът през 2009 година ще бъде много по-оспорван благодарение на новите радикални правила.

В момента тече най-голямата промяна в техническия регламент за последните две десетилетия – с представянето на сликовете, KERS, както и значителните аеродинамични нововъдения. И въпреки промените де ла Роса смята, че силите тази година ще бъдат много изравнени.

„Нещата ми изглеждат доста изравнени. През последните няколко седмици тестваме доста усилено, като някои от тестовете бяха на мокро трасе. Но се оказа, че новите правила и големите промени са доста по-малки. Всички отново всички са много близо един до друг” – казва испанецът.

Де ла Роса допълва, че според него 2009 година ще бъде „фантастична, тъй като шампионатът е напълно открит покрай новите правила. Освен това промените ще доведат до всякакви дефекти и промени в класирането и именно това е интересното. Не винаги ще печели един и същ.”

И въпреки че подозира, че всички ще бъдат много близо един до друг, де ла Роса подозира, че и тази година Макларън Мерцедес и Ферари ще бъдат водещите отбори. Според него изненадата на сезона ще бъде екипът на Уилямс.