Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де ла Роса призна, че причината да няма титулярно място за него...

Де ла Роса призна, че причината да няма титулярно място за него е в липсата на финанси

67
0
Педро де ла Роса

Педро де ла Роса призна, че за него ще бъде трудно да си осигури титулярно място във Ф1 за 2011-та година, тъй като му липсва основния елемент при подобна ситуация, а именно – голям спонсор, който да го подкрепя.

Испанецът бе освободен от Заубер още преди края на сезона и по всичко личи, че догодина за него няма да има място в решетката.

„Това, което знам със сигурност е, че ако имах парите, 100% щях да се състезавам. Винаги е било така, но мога да кажа, че следващата година е една от най-лошите, които някога съм виждал, що се отнася до това как тимовете продават пилотските си места. Но все пак ще видим – рано е, а аз не бързам. Каквото и да направя, искам да го направя както трябва. Не искам да насилвам нищо.

За момента, ако трябва да съм честен, нямам идея какво ще правя догодина. Говоря с всички, които може би ще имат свободно място. Но въпросът е в това, че все пак решението къде да отида, ще бъде мое. Не съм сигурен в този момент кое ще е най-доброто за бъдещето ми. Много зависи обаче от това какъв ще е проектът, седящ зад всеки тим“, обясни ветеранът.

В момента името на де ла Роса се свързва най-вече с отбора на Испания Рейсинг, но собственикът на тима – Хосе Рамон Карабанте заяви, че за испанеца ще се намери място само ако има достатъчна финансова подкрепа зад гърба му.