Начало Избрани Де ла Роса става посланик на Астън Мартин

Де ла Роса става посланик на Астън Мартин

442
0
Педро де ла Роса
Педро де ла Роса, снимка Астън Мартин

Педро де ла Роса става посланик на Астън Мартин. Испанецът ще изпълнява различни задачи, свързани с комуникациите, медиите, PR, маркетинга, промотирането, търговията и общото консултиране на британския екип. Бившият пилот от F1 ще работи основно с екипа на Астън Мартин, който отговаря за  по комуникациите и медиите, както и със служителите в сферата на услугите за гости.

Целта на Де ла Роса е да увеличи максимално потенциала на отбора от Силвърстоун извън пистата. 51-годишният испанец ще се консултира и с новата програма за развитие на пилоти на Астън Мартин. Освен това той ще помага за подбора, обучението и развитието на млади таланти.

Педро де ла Роса има голям опит като пило от F1. Испанецът се състезаваше в световния шампионат от 1999 до 2012 г. През това време той караше за отборите на Arrows, Ягуар, Макларън, Заубер и HRT. Най-доброто му класиране бе второ място в Гран при на Унгария 2006.

Богатият му опит като тестови пилот от най-висок клас и страхотната работа в симулатора затвърди репутацията му в падока на F1. Бившият състезател е изминал е повече от 65 000 мили като тестови пилот в екипите на Макларън и Ферари.

След като напуска Формула 1, испанецът е тествал за бившия отбор на Агури във Формула Е. Освен това е бил съветник в екипа на Techeetah и коментатор.

„Радвам се, че се присъединявам като посланик в отбора на Астън Мартин. Вече познавам много лица в британския тим, тъй като съм работил много време с бъдещия им пилот Фернандо Алонсо. Това се случи по време на престоя ми в Макларън и Ферари. Очаквам с нетърпение да се запозная с всички хора в Силвърстоун“, сподели Де ла Роса.

„Ще се възползвам от опита и експертизата си, за да помогна на отбора да расте и да доразвие темпото, което набира преди сезон 2023 г. Ще обърна особено внимание на подпомагането на маркетинговата и търговската страна на бизнеса. Ясно ми е, че потенциалът на Астън Мартин наистина е огромен. Назначаването на блестящ списък от нови технически ръководители и нови корпоративни партньори, както и пристигането на Фернандо допълнително укрепват ресурса на отбора и решимостта му да успее.“

„Очаквам с нетърпение да работя с Фернандо. Той е мой стар приятел и сънародник. Както може да се очаква, радвам се да работа и с Ланс Строл. Той е талантлив състезател, който спечели всички младежки категории по пътя си към F1. Това е идеалният момент да се присъединя към организацията. Ще работя усилено, за да се уверя, че ще използваме максимално всички възможности, докато заедно градим едно вълнуващо бъдеще“, добави Педро де ла Роса.

51-годишният испанец има и финансова диплома от Instituto BME в Барселона.

„Назначаването на Педро де ла Роса в екипа на Астън Мартин още веднъж подчертава решимостта ни да изградим и укрепим всеки елемент от работата ни във Формула 1. Ролята на Педро като посланик на отбора ще бъде от основно значение за усилията ни да подобрим работата си с нашите партньори, да се ангажираме с медиите и феновете и да стартираме новата си програма за развитие на пилоти“, заяви Майк Крак.

„Никой в F1 не би отрекъл експертните познания и опит на Педро, които са ненадминати. Аз съм уверен, че той не само ще ни помогне в рамките на своята роля, но и ще намери нови начини да ни помогне да се развиваме и подобряваме в други области. Вярвам, че той е фантастично допълнение към нашия екип“, добави шефът на Астън Мартин.