Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Де Силвестро: Доволна съм от постигнатото през двата дни (видео)

Де Силвестро: Доволна съм от постигнатото през двата дни (видео)

38
0
Симона де Силвестро

Симона де Силвестро изпълни успешно програмата си за първия си тест на кола от Формула 1 и сподели, че е доволна от постигнатото през двата дни зад волана на Заубер С31 на пистата Фиорано.

През първия ден тя направи 112 обиколки като целта бе да се запознае с автомобила. Следобед тя изпробва и различни настройки, както и поведението на колата с нови гуми. Тя коментира, че е най-впечатлена от аеродинамичното притискане и спирането на автомобилите от Формула 1.

През втория ден швейцарката навъртя 68 обиколки, като покри общо 540 км със Заубер-а за двата дни. Тест инженерът Пол Ръсел обясни, че в неделя са успели да правят повече експерименти с настройките, след като в събота тя е научила пистата добре, и допълни:

Продължихме с програмата за приспособяване на Симона. Вечерта тя имаше време да размишлява върху много неща и успя да пригоди карането си, съобразявайки се с това. Симона кара много добре, имаше добро темпо и беше постоянна. Като цяло това бяха два много положителни дни.

Де Силвестро обясни, че през втория ден се е чувствала много по-удобно и уверено в колата.

Направихме промени в настройките, което ми даде възможността да усетя промяната в колата и как тя реагира на тях. Доста съм щастлива от постигнатото през двата дни. Много благодаря на отбора, който свърши отлична работа като ми обясни всичко и ми даде време да обмисля нещата. Имах много въпроси и получих всички отговори от инженерите, които отделиха време да ми покажат данните и да ги обсъдим в детайли. Очаквам с нетърпение следващата възможност да тествам С31 – каза още тя.

Следващият й тест ще се проведе на 25-27 юни във Валенсия, Испания.