Начало Избрани Де Врис не е никак изненадан от спекулациите за бъдещето си в...

Де Врис не е никак изненадан от спекулациите за бъдещето си в F1

546
0
Ник де Врис, Алфа Таури
Ник де Врис, снимка Алфа Таури

Ник де Врис не е никак изненадан от спекулациите за бъдещето си в F1. Пилотът на Алфа Таури призна, че до момента е допуснал прекалено много грешки, които са довели до слуховете, че той може да бъде заменен преди края на сезона.

Де Врис се намира в първата си пълна кампания в F1. Нидерландският състезател замени Пиер Гасли в екипа на Алфа Таури. Де Врис има сериозен опит в други шампионати и дори стана шампион в F2 и Формула Е. Точно затова очакванията към него бяха доста сериозно когато бе обявено преминаването му в младежкия тим на Ред Бул

В момента Де Врис заема последното място във временното класиране. Подобно на Логан Сарджънт, нидерландецът няма нито една спечелена точка. Най-добрите постижения на пилота на Алфа Таури са две 14-ти места в Бахрейн и Саудитска Арабия. В следващите три старта Де Врис претърпя няколко инцидента и не финишира в Мелбърн и Баку.

По-рано този месец се появиха слухове за бъдещето на Де Врис в Алфа Таури. Според тях, нидерландецът ще бъде заменен от Даниел Рикиардо. Осемкратният победител в F1 посети фабриката на тима във Фаенца, където му бяха взети мерки за седалка. В крайна сметка се оказа, че австралиецът е бил там заради ангажиментите му в тестове.

Съветникът на Ред Бул д-р Хелмут Марко призна, че Де Врис е получил жълт картон заради слабото начало на сезона. Австриецът също така е прозовал той да подобри представянето си в следващите няколко старта.

Де Врис отговори на спекулациите относно сигурността на мястото си в Алфа Таури. 28-годишният състезател призна, че не е бил шокиран да чуе такива неща.

„Да [чувствам се в безопасност на мястото си]. За мен това не е шок. Това е нормално в тази индустрия. В Ред Бул и в F1 винаги е било така. Искрено вярвам, че това не е по-различно отколкото в началото на сезона“, сподели Де Врис.

„Винаги трябва да се представям добре и винаги трябва да постигам резултати. Така било е през цялата ми кариера“, продължи нидерландецът. „Като пилот винаги се бориш за оцеляването си и винаги трябва да постигаш резултати, за да продължиш успешно кариерата си. Това е нормално и винаги е било така“, добави пилотът на Алфа Таури.

Де Врис се е опитал да не обръща внимание на слуховете, свързани с бъдещето му в F1. Той също така смята, че по-голямата аудитория в F1 е „виновна“ за повишеното внимание към мястото му в Алфа Таури

„Честно казано, смятам, че натискът не е по-голям от този по всяко друго време. Всъщност единствената разлика в F1 е факта, че в нея има много повече шум. Това важи особено особено когато има известна пауза и повече спекулации и разговори. Това вероятно е най-голямата разлика в сравнение с всеки друг шампионат. Но когато става дума за работа, всеки трябва да си я върши и да се представя добре.“

28-годишният състезател също така каза, че не се срамува от грешките, които допусна в предишните състезания.

„Определено смятам, че направих твърде много грешки. Признавам го съвсем открито. Също така смятам, че темпото беше силно в някои моменти. Това ме окуражава и ми дава увереност. Но въпреки това не успях да се справя в крайна сметка и да сглобя всичко. Все пак вярвам, че скоростта е била налице“, завърши Ник де Врис.

Състезателят на Алфа Таури познава много добре пистата в Монако тъй като е карал тук с болиди от F2 и Формула Е. Този уикенд нидерландецът ще използва специален дизайн на каската си.