Начало Автомобили Дебют на Citroën C-Cactus във Франкфурт

Дебют на Citroën C-Cactus във Франкфурт

52
0

С концептуалния си модел C-Cactus, чиято световна премиера ще се състои на Автомобилния салон във Франкфурт 2007, Citroën разработва нова визия за автомобила, като фокусира вниманието си върху същинските му стойности. Екологичният модел с четири врати се отличава със своя привлекателен и игрив стил. Той притежава хибридно захранване HDi, а цената му ще като на базовата версия на C4. Новото концептуално решение е сериозен залог за бъдещето в продуктовата политика на Марката.
При решаването на това сложно уравнение Марката прилага нови концептуални способи. Един от тях е премахването на някои несъществени елементи от оборудването, с което не се накърнява комфортът на пътниците, но пък благоприятстват приложението на технологиите, придаващи нови стойности за потребителите.
Необходим и умен градски автомобил
C-Cactus е екологичен автомобил. В неговото изработване са вложени рециклирани и рециклируеми материали, разходът на гориво е минимизиран. Благодарение на хибридното захранване HDi и на теглото му от 1306 кг, той изразходва 3,4л/100 км, а нивото на емисиите на CO2 достига 78 г/км.
Нещо повече, C-Cactus няма да струва повече от един семеен автомобил от средния клас. Производствените му разходи са намалени следствие употребата на нови материали и рационализиране на неговата концепция, с което е намалено количеството на използваните части. Всъщност едва 200 детайла са вградени в каросерията на C-Cactus, което е близо два пъти по-малко от тези в традиционния автомобил с четири врати със сходни размери.
Привлекателен и модерен автомобил
C-Cactus е необходимото концептуално решение на днeшния и утрешния ден, моделът веднага привлича вниманието с атрактивния си стил и техническите си показатели. Заоблените му форми го правят забавен и привлекателен, докато контурите на купето подчертават динамичния му характер.
Комфортът на този семеен автомобил е гарантиран от неговите размери – 4,2 м дължина и 1,8 м широчина. Създателите му предлагат и богато вътрешно оборудване като автоматичен климатроник, аудиосистема от висок клас, остъклен панорамен покрив, регулатор и ограничител на скоростта.