Начало Автомобили Дебют във Франкфурт на изцяло новия Ford C-MAX: стилен и многофункционален

Дебют във Франкфурт на изцяло новия Ford C-MAX: стилен и многофункционален

30
0

Ford-Европа показа първите официални снимки на изцяло новия Ford C-MAX, който ще дебютира на Автомобилното изложение във Франкфурт 2009. Салонът ще е отворен за посетители в периода 17 – 27 септември 2009 г.

Новият Ford C-MAX заимства черти от дизайна на впечатляващия концептуален автомобил iosis MAX, показан на тазгодишния Автомобилен салон в Женева и внася нови нива на стил и желаност в сегмента на компактните мултифункционални автомобили (MAV).

За разлика от традиционния външен вид на MAV автомобилите, кинетичният дизайн на Ford е преобразил C-MAX в стилен лек автомобил, отличаващ се с динамичен профил, запазвайки традиционните за C-MAX комфорт, пространство и практичност.

Новият Ford C-MAX въвежда редица нови технологии, включително изцяло нов 1.6-литров Ford EcoBoost двигател с директно впръскване и други иновации за подобряване комфорта и безопасността, като полуавтоматично успоредно паркиране и елиминиране на мъртвия ъгъл.

Ford C-MAX ще бъде пуснат в продажба през втората половина на 2010 г. и е първият от новото поколение глобални автомобили на Ford от С-сегмента, чието представяне е предвидено за следващите няколко години. Гамата включва и новия Ford Focus от края на 2010 г.