Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Деймън Хил поздравява Хамилтън

Деймън Хил поздравява Хамилтън

123
0

Последният световен шампион на Великобритания, Деймън Хил, поздрави Люис Хамилтън, който стана най-младият носител на титлата в историята на Формула 1.

Хил, който спечели титлата през 1996 година с тима на Уилямс, казва, че Хамилтън има потенциала да стане един от най-великите пилоти, които са идвали от Острова.

„Люис е невероятен талант, страхотен посланик на британските моторни спортове и вероятно един от най-добрите пилоти, които сме имали в тази страна” – казва Хил. „Той вече има спечелена титла и мисля, че оттук нататък ще бъде още по-трудно да бъде спрян.”

Хил, който е гледал състезанието по време на промоционно събитие на Силвърстоун, признава, че и той, както много британски фенове, почти е паднал от стола си, щом Хамилтън е загубил три обиколки преди края петата позиция, гарантираща титлата.

„Две обиколки преди края нещата изглеждаха безнадеждни” – казва той. „Не можехме да повярваме на какво ставаме свидетели, тъй като си мислехме, че не може нещата да се объркат в толкова късен етап от състезанието. И след това в последния завой Глок бе изпреварен и изведнъж титлата отново идваше при Люис.”

Хил подчерта, че надпреварата е била изключително вълнуваща, тъй като за всички, особено за Фелипе Маса, са се редували смесени емоции.

„Поздравления за Люис, семейството му и Макларън – толкова е хубаво да празнуваш британски световен шампион.”