Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дейвид Ричардс пред завръщане във Формула 1

Дейвид Ричардс пред завръщане във Формула 1

54
0

Завръщането на шефа на Продрайв, Дейвид Ричардс, във Формула 1 става все по-вероятно. Човекът, с когото начело БАР постигна най-големите си успехи в Гран при планира връщането си начело на свой собствен отбор през 2008 г. Според информация на английското седмично списание Аутоспорт преговорите вече са започнали, като Ричардс вече е провел интензивни разговори с шефа на ФИА Макс Мозли и неговият добър приятел и промотър на Формула 1 Бърни Еклестън.

Ричардс официално е отрекъл слуховете, но е обществена тайна че след успехите му с БАР и напускането на екипа, той отдавна мисли за завръщане. Промените планирани от Мозли за 2008 г. трябва да позволят и на по-малки и с по-скромни финансови възможности тимове да се включат в Гран При.

„Ние сме представени доста добре в моторните спортове, само във Формула 1 все още не сме”, заяви Ричардс през януари. „Ще вляза в Гран при само ако съм сигурен че ще бъда конкурентноспособен. Планираните промени през 2008 г. може да спомогнат за това.”

Дейвид Лепуърт, който напусна Продрайв след неуспешния старт на сезона в световния рали шампионат, се спряга за водеща личност в един подобен бъдещ отбор. Освен това той може да стане отговорник за проекта за влизане във Формула 1, като според слуховете той вече проучвал възможностите за построяването на собствена фабрика за производство на болиди.