Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дейвидсън пръв в петъчните сесии

Дейвидсън пръв в петъчните сесии

59
0

Антъни Дейвидсън бе най-бърз и в двете петъчни свободни тренировки за Гран при на Китай. Тест пилотът на БАР пръв даде време за обиколка на новото трасе в Шанхай и остана недостижим.
Англичанинът кара болид с логата на цигарите 555, боядисан в синьо. От тима му избраха автомобилът му да изглежда по този начин, тъй като в Азия тази марка е с много по-голямо присъствие отколкото Лъки Страйк. Петиците се появиха и на колите на титулярите.
В първата сесия втори остана завърналият се Ралф Шумахер, който изпревари съотборника си Хуан Пабло Монтоя. Колумбиецът вървеше добре в последния си бърз тур и дори имаше шанс да подобри времето на Дейвидсън, но сбърка и стъпи на тревата.
Световният шампион Михаел Шумахер бе чак 15-ти, като в края на тренировката Ферари-то му спря на излизане от питлейна. Впоследствие бе изяснено, че причината е повреда на софтуер. Той и Рубенс Барикело не успяха да балансира оптимално колите си в първия час.
През втората сесия Дженсън Бътън пооправи баланса на колата си и даде второ време след Дейвидсън. Антъни се завъртя към края на тренировката, но това не му попречи пак да оглави таблицата. Сато имаше далеч по-сериозен проблем – двигателят му се повреди и японецът получава наказание преместване с 10 места назад на стартовата решетка.
Трети и четвърти се наредиха пилотите на Макларън Кими Райконен и Дейвид Култард. И двамата караха съвсем малко през първата сесия (направиха по пет тура), но за сметка на това излязоха рано следобед.
Барикело пак бе по-бърз от Михаел Шумахер, като те се подредиха съответно пети и осми. Ралф също изпревари брат си и стана седми, докато Монтоя се завъртя и на няколко пъти излиза от трасето.