Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис апелира за промяна в боксовете

Денис апелира за промяна в боксовете

30
0

Според шефа на Макларън – Рон Денис, може би е време да бъде преосмислена организацията на питстоповете за да бъдат избегнати повторения на станалото с Михаел Шумахер в Турция.
Пилотът на Ферари бе принуден да чака зад съотборника си Фелипе Маса, тъй като и двамата влязоха в бокса по едно и също време след обявяването на колата за сигурност.
Тов костваше на Шумахер второто място за сметка на съперника му в шампионата Фернандо Алонсо, който след това успя да остане пред германеца, независимо,че Шумахер имаше по-бързата кола.
Денис смята, че може би е време за преосмисляне на правилата за избягване на подобни случки.
„Ако Шумахер загуби битката за титлата, надявам се, че няма да е заради станалото при първия питстоп.”, е казал Денис пред Аутоспорт.
„В правилата няма ограничения относно възможността да има две площадки за зареждане – по една за всеки пилот. Аз от доста време обмислям възможността да направим подобно нещо в бокса на Макларън, но в резултат на това възникна въпросът за разходите и организацията на боксовете, която би станала доста сложна.”
Като се има предвид, че от подобни ситуации са страдали и други отбори преди това, може би трябва да помислим отново, защото планирането на стратегиите често страда от наличието само едно място за зареждане и по време на състезание ограничава възможностите за внасяне на корекции от движение.”