Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: даваме равни възможности на Алонсо и Люис

Денис: даваме равни възможности на Алонсо и Люис

41
0

Макларън предоставя на Алонсо и Хамилтън напълно еднакви възможности за спечелването на шампионската титла, подчерта за пореден път Рон Денис.###Макларън предоставя на Алонсо и Хамилтън напълно еднакви възможности за спечелването на шампионската титла, подчерта за пореден път Рон Денис.
Изказването на шефа на Сребърните стрели бе провокирано от разпространеното по медиите становище на испанския му пилот, че не се чувства напълно удобно в новия си екип, както и че съотборникът му Люис Хамилтън получава по-голяма подкрепа от тима. Според Денис медиите просто са извадили някои фрази на Алонсо извън контекста, което е довело до погрешно тълкуване на съвсем невинни бележки и допълни:
„Тимът на Макларън е съставен от невероятно отдадени на работата си и конкурентоспособни хора. Има сериозно състезание между работните екипи, подготвящи отделните коли – неизбежно е и няма спор в това отношение. Аз обаче мога категорично да кажа още веднъж, че и двамата пилоти имат еднакво оборудване, еднаква подкрепа и еднаква възможност да спечелят в рамките на отбора. И Фернандо и Люис знаят и подкрепят това”, заяви Денис.
Шефът на Макларън обясни още, че когато коментарите на Алонсо се четат внимателно в тях се казва, че пилотът отскоро е с отбора и връзката му с него може само да продължи да се развива.