Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: Глок ни изненада

Денис: Глок ни изненада

82
0

Екипът на Макларън бил изненадан от решението на пилотите на Тойота и най-вече на Тимо Глок да остане със сухи гуми, призна шефът на Сребърните Рон Денис след Гран при на Бразилия.
Видяхме, че Ферари-тата и [Фернандо] Алонсо избягаха напред, с тях не можехме да се състезаваме. А и знаете, че не искахме да се състезаваме с тях. Но можехме ли да предположим, че Глок ще остане със сухи гуми? В последните две обиколки не знаехме дали да се борим за позиция с [Себастиан] Фетел или да оставим нещата както са – обясни той.
Самият Хамилтън, който в крайна сметка спечели титлата в световния шампионат на Формула 1, също не бе особено наясно какво се случва в последните два тура на надпреварата.

Невъзможно е да изразя чувствата си с думи. Пътуването бе дълго, но получих огромна подкрепа. Отборът ми свърши фантастична работа през целия сезон и съм въодушевен, че успях да направя това за всички. Когато започна да ръми, не исках да поемам никакви рискове. След това той (Фетел) ме изпревари, обадиха ми се, че трябва да си върна позицията и направо не можех да повярвам. Опитах да го доближа, но бе бърз колкото мен, ако не и малко по-бърз. Накрая чувството бе неописуемо – коментира английският пилот.