Начало Formula 1 News Денис: Хейки не трябва да се самоупреква

Денис: Хейки не трябва да се самоупреква

13
0

Хейки Ковалайнен не трябва да се самоупреква, твърди шефът на тима на Макларън Рон Денис. Финландецът не успя да превърне пол позишъна си в победа по време на дъждовната Гран при на Великобритания.

И докато съотборникът му Люис Хамилтън спечели една фамозна победа на домашната си Силвърстоун, то повелият в началото Ковалайнен в края на краищата завърши на пета позиция след няколко завъртания.

Денис обаче бе категоричен, че финландецът е направил достатъчно по време на уикенда, за да докаже класата си.

„Той направи страхотна квалификация вчера (в събота) и показа на всички, че е пилот от световна класа” – казва Денис. „Не би трябвало да бъде прекалено разочарован, тъй като демонстрира за пореден път, че уменията му не подлежат на оспорване. И неговият момент ще дойде.”

Ковалайнен, който защити позицията си от Хамилтън в първите обиколки на надпреварата, бе един от многото състезатели, които се завъртяха по време на състезанието. Всъщност световният шампион и негов сънародник Кими Райконен имаше аналогични проблеми. В края на краищата Ковлайнен трябваше да се задоволи с шестия си финал от осем състезания в зоната на точките.

„Направих добър старт, като в продължение на няколко обиколки Люис ме притискаше много здраво. Така той ме изпревари в петата обиколка, когато излязох малко от идеалната линия” – каза Ковалайнен. „Бе изключително трудно състезание, в което се случиха много неща.”

„Аквапланингът и условията като цяло не простиха на никого: аз самият се завъртях два пъти, а далеч не бях единственият. Поне спечелих четири точки и помогнах за увеличаването на актива на тима.”