Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис иска проверка на колата им за 2008 г. по-скоро

Денис иска проверка на колата им за 2008 г. по-скоро

47
0

Рон Денис иска ФИА да извърши анализа на болида на Макларън за 2008 г. възможно най-бързо.###Рон Денис иска ФИА да извърши анализа на болида на Макларън за 2008 г. възможно най-бързо. Причината е, че само така репутацията на Сребърните стрели ще бъде очистена от обвиненията за използване на секретни данни на Ферари.
Заради допълнителни разкрития по шпионския скандал британският тим бе наказан да заплати глоба от 100 млн. долара и бе изключен от конструкторския шампионат за 2007 г. Освен това ФИА реши да изследва колата на отбора, която ще участва в шампионата следващия сезон. Ако бъде открито някакво доказателство, че от Макларън са използвали секретна информация на Скудерията ще последват още санкции.
„Бихме искали инспекцията да се състои възможно най-бързо, а тя е обект на бъдещо насрочване. Така ще можем да се подготвим за нея, период от време и т.н. – заявил Денис по време на изслушването на 13 септември. – Грижа ме е само за името на Макларън. Веднъж щом инспекцията докаже, че не притежаваме нищо, което може да бъде свързано с интелектуалната собственост на Ферари, бих искал това да придобие публичност незабавно.”