Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис може да промени ролята си в Макларън

Денис може да промени ролята си в Макларън

57
0

Шефът на тима на Макларън, Рон Денис, намекна, че може да напусне поста си, за да получи по-активна роля в нов проект за спортни автомобили на Макларън.

Британецът още от миналата година обмисляше възможността да се оттегли, за да се фокусира върху други отговорности в Макларън Груп. След това обаче реши да отложи решението си с една година. Сега той отново твърди, че може да промени ролята си, въпреки че е категоричен, че ще присъства на състезания и догодина.

„Нищо, което ще се развие в следващите няколко месеца, не е резултат на вчера” – казва Денис.

„Все още имам няколко цели, които искам да постигна, но вероятно ще ме виждате на състезания, тъй като това е нещо, от което не искам да се откажа. Ще ме виждате на питоула, ще присъствам на състезанията.”

„Мисля в близките месеци да поясня какво ще правя и защо ще го правя, като това щеше да стане независимо от обстоятелствата.”

Макларън скоро ще започнат нова програма за развиване на спортни автомобили, като Денис твърди, че разнообразието е важно за бъдещето на компанията и че иска да участва в това.

„Скоро всичко ще бъде официално обявено” – казва той. „Очевидно е, че икономическата ситуация малко усложнява нещата, когато се опитвате да събирате капитал. Но програмата така или иначе напредва и това ми е толкова голяма страст, колкото и болидът от Формула 1.”