Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис не се притеснява за формата на Макларън

Денис не се притеснява за формата на Макларън

38
0

Шефът на Макларън Рон Денис твърди, че няма притеснения относно видимата липса на развитие на тима му по време на тестовете и смята, че отборът отново ще е сред претендентите за титлата.

„Каквото и да е нивото на Макларън в момента, ние ще бъдем конкурентен отбор”,
каза Денис за ВВС.

„Това значи, че ще се борим за шампионската титла. Важното е да отидем в Австралия и да имаме най-конкурентната кола там, а не да сме първи в топ-листата на всеки един тест. Tестовете са, за да направиш колата по-бърза по един дисциплиниран начин, така че представянето на останалите тимове трябва да се игнорира.

Ние очакваме колата ни да става по-бърза с всяко изминало състезание, както и очакваме също да задържим напредъка си, за да можем да спечелим световния шампионат.”

Макларън продължиха да използват задно крило от 2008-ма за няколко теста, но Денис отрича това да е било заради проблеми с аеродинамичния пакет за 2009-та година.

„Карахме със старото крило, защото беше по-близо като характеристика до това, което ще използваме в Австралия. Това не значи, че сме се изгубили и не знаем какво правим.”

Въпреки всичко обаче той признава, че Макларън са изостанали с графика си.

„Загубихме известно време. Нашата стратегия бе да оставим всичко за последния възможен момент и да разработим аеродинамичен пакет за австралийската Гран При. По време на този процес обаче изникнаха някои предизвикателства и всъщност ние започнахме да тестваме колата с аеродинамичния пакет за Австралия само преди ден.”