Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: Оттеглям се, но ще работя дори повече

Денис: Оттеглям се, но ще работя дори повече

34
0

Рон Денис потвърди, че ще напусне поста си на шеф на тима на Макларън преди началото на сезон 2009. Британецът подчерта, че не се пенсионира, а вместо това ще се фокусира върху други задължения в Макларън Груп. Той допълни, че ще присъства на някои състезания, но възнамерява да предостави задълженията си на Мартин Уитмарш от 1 март.

„Първото нещо, което ще направя, е да работя повече. Това е целта” – каза Денис по време на представянето на новия Макларън. „Възнамерявам да подобря ефективността си, тъй като според мен всеки в организацията осъзнава, че това е труден период, в който ще работим още повече.

„Имаме ясна визия по отношение на програмата ни за серийни автомобили, но тя си е предизвикателство. Всеки продукт, който представим, ще се сблъска с настоящия тежък финансов период.”

„Мисля също, че е крайно време Мартин да стане шеф на тима. От 1 март той ще поеме тази отговорност. Ще продължавам да ходя на някои състезания, тъй като все пак са ми страст.”

„Планирам да работя още повече и да поемам повече отговорности в групата. Ще изпълнявам задълженията си на председател на компанията. Смятам , че е крайно време. Иначе решението е изцяло мое. Искам да правя това и възнамерявам да работя още повече за тази цел.”

„Не гледайте на това като на пенсиониране. Искам да работя повече в други сфери, a да го правя в синхрон с календара на Формула 1 би било много трудно. Това е работа, която Мартин ще приеме с удоволствие.”

„Това са задължения, които сме поемали заедно през годините, но вече той ще контролира напълно нещата на пистата.”