Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис подсказал на ФИА за новите доказателства?

Денис подсказал на ФИА за новите доказателства?

69
0

Докато се очаква огласяването на основанията за снощното решение на Световния моторспорт съвет на ФИА срещу Макларън, в падока на белгийската писта Спа-Франкоршамп теориите и слуховете придобиват почти нереални размери. Понастоящем според някои предположения не кой да е, а лично Рон Денис подал информация до ФИА, че пилотите на Сребърните разполагат с допълнителни доказателства.
Според слуха шефът на Макларън и световният шампион спорели относно клаузи в договора на испанеца и в течение на разговора Алонсо споменал, че има информация, която може да представлява интерес за ФИА. За да не позволи на Фернандо да използва това като разменна монета при евентуални преговори за нов контракт или отиване в друг тим, Рон предпочел директно да се обади на ФИА, като така затвърждавал и впечатлението, че той и екипът му сътрудничат изцяло на световната федерация в разследването на шпионския скандал.
Отношенията между двамата не са блестящи, особено след квалификацията за Гран при на Унгария миналия месец. Отново според разпространявани на Спа истории Денис и Алонсо не са разговаряли въобще от уикенда на Хунгароринг. Всичко това ставало ясно на вчерашното заседание, от което ФИА възнамерява да публикува пълен запис, както и от събирането от юли. Целта на асоциацията е да обори ширещите се догадки, че случаят срещу Макларън се базира на лично отмъщение.