Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: Погрешно е да се смята, че Люис напусна Макларън

Денис: Погрешно е да се смята, че Люис напусна Макларън

57
0
Люис Хамилтън,Рон Денис

Въпреки че преговорите между Макларън и Люис Хамилтън за продължаването на договора на световния шампион за 2008 г. отнеха много време, новината за преминаването му в Мерцедес бе сериозна изненада. След като той бе вкаран в Гран при от екипа, отгледал го и изградил го като пилот и след шест години състезания за Макларън, Хамилтън обърна гръб на отбора от Уокинг заради по-високата си заплата в тима на Рос Браун.

Рон Денис определено не бе във възторг от случилото се, но шефът на Макларън Груп и бивш шеф на отбора от Формула 1 дълго време запази мълчание. Сега обаче той взе отношение по случая.

„Би било неправилно да се смята, че Люис е напуснал екипа“, обясни Денис пред CBI. „Когато обстоятелствата вече не са оптимални, се получава ситуацията, в която раздялата е правилното решение. В живота никога нещата не се свеждат до решението на един единствен човек. Винаги обстоятелствата са отговорни за това.”

Според 65-годишният англичанин е имало възможност, Хамилтън да бъде задържан в Уокинг.

„Като цяло имаше такава възможност, да продължим да работим съвместно. Но дали това щеше да е правилното решение? Не мисля!“

Според него пилотът се е дистанцирал сериозно от екипа и това е било една от основните причини. За бъдещето развитие на своя „блуден син“ Денис не му желае успех, „защото той естествено вече е наш противник“.

„Не му желая обаче нищо негативно.“