Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: Приемаме решението на стюардите

Денис: Приемаме решението на стюардите

50
0

Рон Денис заяви, че екипът на Макларън приема решението на стюардите в Гран при на Канада да накажат пилота на тима Люис Хамилтън заради инцидента в питлейна, при който и англичанинът, и Кими Райконен (Ферари) отпаднаха от състезанието.
Очевидно е, че за отбор, който съществува, за да печели, денят бе твърде разочароващ. Факт е обаче, че имахме темпото, нужно да спечелим, което е окуражаващо. Катастрофата, елиминирала Люис, е ситуация, каквато се случва. Нито един автомобилен състезател не би се самоизхвърлил от която и да е Гран при и простият факт, е че Люис не разбра, че колите пред него спират. За пилота е трудно да реши дали да се съсредоточи върху светлините [на семафора] или върху болидите отпред – обясни шефът на Сребърните.
Самият Хамилтън също каза, че няма за какво да спори със стюардите. За него позитивите от уикенда са, че като цяло е разполагал с автомобил, с който би могъл да спечели надпреварата.
Хейки Ковалайнен от своя страна нямаше никакъв късмет в състезанието. Финландецът се оплака, че първият комплект гуми (по-твърдият тип, с който стартира) се късали прекалено много. Очакванията му поведението на болида да се подобри след първия питстоп не се оправдаха – супермеките гуми на Бриджстоун не помогнаха. Въпреки това Хейки се бори до последно, но си тръгна от пистата Жил Вилньов с празни ръце.