Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Денис: Решенията се взимат от съдиите и не е моя работа да...

Денис: Решенията се взимат от съдиите и не е моя работа да ги преценявам

34
0

Отборът на Макларън все пак спечели точки в Гран при на Франция, въпреки изсипалите се върху пилотите на тима наказания. Хейки Ковалайнен финишира четвърти надпреварата и бе доволен от резултата си, след като вчера стюардите го санкционираха с преместване от пет места назад на стартовата решетка заради блокиране на Марк Уебър (Ред Бул). Финландецът се класира четвърти и не успя да изпревари Ярно Трули (Тойота) в последните обиколки на състезанието.
Като се има предвид санкцията, резултатът е много добър. Освен това показва, че имахме прекрасна стратегия, защото успях от 10-и на грида да стана четвърти на финала – обясни Хейки. – През първата част на състезанието губех време, докато изпреварвах по-бавни автомобили. След това за щастие можех да задминавам по-лесно. В последните обиколки бях зад Ярно и направих всичко възможно, за да го изпреваря, но не успях. Той защитаваше третото място много добре, така че поздравления за него.
Шефът на Сребърните стрели Рон Денис също каза, че Ковалайнен се е справил чудесно. Запитан дали ако не бе наказан, финландецът е можел да е още по-напред, англичанинът отговори:
Тези решения се взимат от съдиите и не е моя работа да ги преценявам. Виждането ни бе различно, но не бива да се гледа в миналото, а напред в бъдещето. Хейки свърши чудесна работа – с изпреварванията, със стратегията и вярвам, че ще е в добра форма в следващите стартове.
Люис Хамилтън пък тръгна от 13-о място на грида заради наказанието си от Канада, а по време на самата надпревара отнесе още една санкция заради пресичане на шикан.
Стартът ми мина добре, свърших си работата и не се забърках в неприятности. Състезанието също беше добро, просто пак изпуснахме точките – каза той и продължи да обяснява позицията си относно второто наказание: – Не мисля, че допуснах грешка. Не исках да се ударим с другия пилот, но вярвам, че бях изпреварил съперника си преди да пресека шикана. За късмет получих съобщението към края на обиколката си и директно влязох. Но независимо какво ми се случва, ще продължа да се боря.