Начало Автомобили Десетмилионният Opel Corsa е произведен в Айзенах

Десетмилионният Opel Corsa е произведен в Айзенах

74
0

Министърът на икономиката в Германия Михаел Глос и Министър-председателят на германската федерална провинция Турингия Диитер Алтхаус присъстваха, когато актрисата Естер Швайнс седна зад волана на десетмилионния Opel Corsa, веднага след свалянето му от производствената линия в завода в Айзенах. Юбилейната Corsa е версия ecoFLEX с двигател 1.3 CDTI, който е с особено ниски емисии на CO2 – 119 гр/км. Министър Глосс подчерта важния принос на Opel, с производствения си завод, за заетостта на работната ръка и растежа на Айзенах. Развитието на автомобилната индустрия в новите немски федерални провинции е много успешно, а Opel играе основна роля за този успех тук, в Айзенах.

Премиерът на федералната провинция Алтхаус изтъкна факта, че заводът на Opel в Айзенах, с високоефективния си производствен процес, е един от най-важните производствени обекти във федералната провинция и двигателна сила за впечатляващото възраждане на автомобилната и продоволствена индустрия в Турингия. Благодарение на този център в Айзенах, повече от 18 000 човека днес имат най-модерни работни места в автомобилната индустрия на Турингия, заяви Алтхаус.

Ханс Демант, Управляващ директор на Opel, допълни: Благодарение на отличното качество във всички области, заводът на Opel в Турингия е висококонкурентен на глобалния пазар. А новата Corsa ecoFLEX, която произвеждаме тук, поставя стандарти по отношение на съвместимостта с екологията.

Заводът в Айзенах стартира производството през 1992 г., а настоящото поколение на Corsa започна да се произвежда през август 2006 г. след направените инвестиции от 150 милиона евро в производствените мощности. Заедно с произведените в испанския завод в Сарагоса, около 550 000 автомобила от новата Corsa са продадени до сега.

През 2007 година, тя беше най-успешният малък модел на пазара в Германия с регистрирани 79 000 автомобила. Представена за първи път на изложението IAA във Франкфурт през септември 2007, версията Corsa ecoFLEX се открои с особено ниските си нива на разход на гориво и съответно на емисии на CO2. Тя е първата кола от моделната линия ecoFLEX – най-икономичните и екологични версии на всеки от моделите на Opel.