Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Граси: Срамота е, че кокпити в F1 се продават

Ди Граси: Срамота е, че кокпити в F1 се продават

45
0
Лукас ди Граси

Бразилецът Лукас ди Граси остана без титулярно място във Формула 1 за 2011 г. Пилотът кара за Върджин Рейсинг през миналия сезон и резултатите му не бяха особено добри. Като темпо той често бе по-бавен от съекипника си Тимо Глок, но проблемите му в голяма степен се дължаха на технически грижи.

Недостатъчно спонсорски средства обаче струваха кокпита на Ди Граси и той логично остана разочарован, след като личните му качества се оказаха недостатъчни, за да запази мястото си. Състезателят дори си позволи да заяви направо, че парите са причина отборът да предпочете Жером ДАмброзио.

Срамота е, че кокпити във Формула 1 се продават. От екипа многократно ми повтаряха, че ако решението се взима чисто технически, то щях да остана. Но парите са с по-силен глас. Затова годината ще е трудна за мен, период на преход и преструктуриране на кариерата ми, като целта ми е да се върна в спорта възможно най-бързо – заяви с голяма доза горчивина Лукас.

Пилотът води разговори с различни отбори, търсейки вариант както за тази, така и за следващата година. Ди Граси е с репутация на много добър състезател с чудесни технически познания, което го прави ценен при разработките и развитието на автомобили.