Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло: Алонсо е изключителен и не е случайно, че кара за...

Ди Монтедземоло: Алонсо е изключителен и не е случайно, че кара за Ферари

44
0
Лука ди Монтедземоло

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло направи обичайното си обръщение към отбора и заяви в него, че Скудерията трябва да отбележи прогрес, тъй като Ред Бул все още са твърде напред спрямо тях.

Очаквам три много трудни старта на Силвърстоун, Хокенхайм и в Будапеща, тъй като Ред Бул са много силни. В квалификацията все още са с 0,4 сек пред всички останали, а в състезанието (във Валенсия – б.р.) дръпнаха сериозно напред, поне до излизането на колата за сигурност – заяви италианецът.

Той отново отбеляза, че победата на Фернандо Алонсо в Гран при на Европа се дължи най-вече на пилота:

– Той е изключителен и не е случайно, че кара за Ферари. Заслугата е и на стратегията, на питовете, на усилията на всички на пистата и у дома и в крайна сметка водим в шампионата, въпреки че автомобилът ни не е най-добрия. Сега трябва да сме сигурни, че сме направили всичко възможно, за да продължим да се представяме на ниво, тъй като победите зависят единствено и само от нас. Би било огромна грешка да си мислим, че успехът във Валенсия означава, че сме сторили достатъчно.

Все пак лидерството в шампионата е сериозна мотивация и Ди Монтедземоло е наясно с това.

Нека помислим още малко за това, че водим в класирането и след това да се връщаме на работа – заяви той. – Първо аплодирайте Фернандо, защото след състезание като последното това е най-малкото, което можем да направим. Второ, Фелипе [Маса] – за да му покажем, че вярваме в него. Аплаузи заслужават момчетата, правещи питовете, работили толкова много тази година и стигнали такова ниво, че са мерило за всички останали отбори през сезон, когато боксовете са решаващи. И накрая приветствайте шефа си. Стефано Доменикали понякога служи и като гръмоотвод за критиките, защитава хората си и в същото време изисква максималното от тях. Той заслужава признанието ви – допълни маркизът.