Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло:Маса трябва да донесе очакваните резултати; шампионатът зависи само от нас

Ди Монтедземоло:Маса трябва да донесе очакваните резултати; шампионатът зависи само от нас

31
0
Фелипе Маса

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло отправи послание към отбора дни преди началото на тренировките за Гран при на Монако (които в Княжеството са в четвъртък за разлика от на всички останали писти в календара). Тимът се чувства окуражен от подобрението в темпото след последните новости по болида F2012. Маркизът използва това, за да се обърне към всички в Маранело преди състезателният екип да потегли за Монте Карло.

Шампионатът е напълно открит досега и няма един доминиращ отбор. Поредица обстоятелства, постоянната ни работа за подобрение на автомобила, както и невероятните способности на [Фернандо] Алонсо ни изведоха в челото на класирането след пет кръга. Трябва да се възползваме максимално от шансовете ни и всички да даваме най-доброто от себе си, включително [Фелипе] Маса – той трябва да донесе очакваните от него резултати – заявява Ди Монтедземоло.

Президентът допълва в посланието си, че поддържа постоянен контакт с шефа на тима Стефано Доменикали.

От него знам колко упорито се трудите всички. Но и сам съм сигурен в усилията ви. Спечелването на шампионата зависи единствено и само от нас: от възможностите и креативността ни, от отдадеността и желанието да покажем, че сме най-добрите – допълва Ди Монтедземоло.