Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло обсъди проблемите на Ферари с Алонсо

Ди Монтедземоло обсъди проблемите на Ферари с Алонсо

66
0
Лука ди Монтедземоло
Лука ди Монтедземоло и Алонсо, снимка: Ферари

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло се е срещнал с Фернандо Алонсо часове преди началото на Гран при на Бахрейн миналия уикенд, за да обсъди с него проблемите, с които се сблъсква Скудерията през сезон 2014 г.

Тимът от Маранело не върви особено добре в началото на тазгодишния шампионат на Формула 1. На Сахир Алонсо и Кими Райконен бяха едва девети и десети в надпреварата. През 2013-та двукратният световен шампион и Ди Монтедземоло се сдърпаха публично, след като пилотът заяви след старта в Унгария, че иска друга кола.

Той дойде при мен в неделя сутринта и поговорихме около 10 минути – обясни Алонсо. – Опитахме се да обобщим всичко от първите две надпревари и какви ще са следващите стъпки по отношение представянето на колата. Той искаше просто да ми предаде, че Ферари правят всичко възможно, работят на 100% – и във фабриката, и на пистата, защото никой не е доволен (от положението). В тима сме много обединени. Президентът може да е абсолютно сигурен, че няма да се отпускаме.

Алонсо се надява тестовете в Бахрейн да са първа крачка към подобрение представянето на F14 T. Той смята също така, че характеристиките на някои трасета могат да паснат на колата. Шефът на Ферари в F1 Стефано Доменикали сподели след състезанието на Сахир, че точно конфигурацията на трасето е изтъкнала слабите страни на болида.

Щеше ни се да имаме още скорост, да имаме възможност да се борим с останалите. В момента не можем да го сторим, но имаме и силни страни, които ще бъдат видими на определени писти. Нещата зависят трасе за трасе, но ние трябва да подобрим всичко – шаси, аеродинамична ефективност, мощност – допълни Фернандо.