Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло обсъди с Доменикали последните стартове, Перес работи в Маранело

Ди Монтедземоло обсъди с Доменикали последните стартове, Перес работи в Маранело

73
0
Себастиан Фетел,Фернандо Алонсо

Президентът на Ферари Лука ди Монтедземоло и шефът на тима във Формула 1 Стефано Доменикали се срещнаха в базата на екипа в Маранело, където всички са заети с работата за следващия кръг от първенството в Сингапур.

Двамата обсъдиха подхода за последните стартове от шампионата, когато ще се води битката за короната в Гран при този сезон, както и средносрочните планове на Скудерията.

Беше твърда борба и вярвам, че решението на стюардите бе правилно, като се има предвид изясняването на правилата след Гран при на Бахрейн – коментира Домикали сблъсъка между Фернандо Алонсо и Себастиан Фетел (Ред Бул) по време на Гран при на Италия. – Сигурен съм, че Себастиан не е имал никакво намерение да застрашава състезанието на Фернандо: германецът е твърд, но честен пилот. Предстоящата седмица ще е много напрегната, тъй като ще имаме и тестове на Маникур, където ще карат младите пилоти. За нас това ще са Жул Бианки и Давиде Ригон. Един от приоритетите ни ще е да изпипаме връзката между симулатора и трасето.

Днес в Маранело пък ще работи Серхио Перес. Мексиканският пилот на Заубер направи страхотно състезание на Монца, където финишира втори и взе трети подиум за годината. Той е част от академията на Ферари за млади пилоти и съответно се труди според програмата си там. В четвъртък и петък в симулатора ще е Фелипе Маса, за чието място в Скудерията толкова често спрягат името на Перес.