Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло: Перфектната работа на отбора доведе до рекордна година

Ди Монтедземоло: Перфектната работа
на отбора доведе до рекордна година

50
0

Вчерашният триумф на Ферари на пистата Сузука бе деветата двойна победа на Михаел Шумахер и Рубенс Барикело за 2002 г. и общо 15-ти триумф на двамата. С това бе счупен поредният рекорд във Формула 1. До вчера най-успешните съотборници в историята на шампионата бяха Аертон Сена и Ален Прост през периода 1988 – 1989 г. Това обаче бе само поредното постижение в безкрайния списък от успехи на Скудерията през този сезон, коментирани от президента на Ферари Лука ди Монтедземоло.
– Тази година е резултат от перфектната работа на отбора, като в това число включвам абсолютно всички служители на Ферари, нашите спонсори и технически партньори, които ни подкрепяха по дългия път до четвъртата поредна световна титла при конструкторите и третия пореден триумф при пилотите. Бих искал да благодаря специално на пилотите и най-вече на Михаел Шумахер за невероятното му представяне – заяви Ди Монтедземоло.
Маркизът допълни, че 2002 г. е невероятна за Ферари, защото са победили най-големите световни автомобилни компании във всички аспекти – технологии, организация, издръжливост.
– Горди сме, че през цялото време работихме с огромна решителност и непрекъснато подобрявахме представянето си. Сега постигнахме наистина рекордна година, която може и да не успеем да повторим – каза президентът на Скудерията.