Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло: Ще вземем решение през следващите няколко дни

Ди Монтедземоло: Ще вземем решение през следващите няколко дни

52
0
Кими Райконен,фенове

Ферари ще вземат решение кой ще е съотборник на Фернандо Алонсо догодина в дните след Гран при на Италия. Президентът на Скудерията Лука ди Монтедземоло бе категоричен на пистата Монца, че в момента екипът е съсредоточен единствено върху домашната си надпревара и не се занимава с други въпроси.

Ще мислим веднага след Монца, защото за този уикенд искахме да няма каквото и да било странично напрежение. Ще вземем решение за пилотите през следващите няколко дни – заяви Ди Монтедземоло. – Досега не сме решили нищо. Не сме подписали договор с никого. Ще говорим с [Фелипе] Маса, ще си изградим мнение, после ще решим. Имаме няколко имена в списъка.

На въпрос дали би се чувствал комфортно да работи отново с Кими Райконен след случилото се в миналото, маркизът отговори:

Какво се случи? Спечелихме титла. Кими е прекрасен пилот. За нас е страхотно, че първата ни победа в първенството без Михаел [Шумахер] и без Рос [Браун] дойде с него. Нямаме проблеми с него, но съществуват и няколко възможности с други състезатели. Има шанс и да стане като миналата година – да решим да продължим с Фелипе. Все още не сме взели никакво решение, тъй като при всяко такова трябва да си особено внимателен – вариантите си имат и плюсове, и минуси.

Самият Кими заяви в началото на уикенда, че в момента не води разговори. Предполагаше се, че той и/или мениджърите му може да се срещнат с Ди Монтедземоло на Монца. Пилотът на Лотус също бе категоричен, че отношенията с бившия му отбор са наред и не таи лоши чувства към никого.

Другият пилот, за когото се твърди, че е преговарял с Ферари, е Нико Хюлкенберг. Германецът бе изненадата на квалификацията вчера, когато се класира трети (зад двата Ред Бул-а). След това той заяви, че подобно представяне може да помогне на бъдещата му кариера.

Фелипе Маса в същото време е наясно, че се бори за мястото си. Той изпревари Алонсо в квалификацията, но още преди уикенда бе убеден, че има сериозен шанс да остане във Ферари.

Добрите резултати винаги са важни, така че ще се концентрирам върху това. Има голям шанс да остана с Ферари. Ще се съсредоточа да дам най-доброто от себе си. Не бива да забравяте, че отборът ме познава чудесно – най-добре от всички. Наясно сме колко важен ще опитът догодина, когато нещата стартират от нула с различни автомобили и правила. Не може да се гледат единствено резултатите, необходимо е да се вземе предвид цялостната картина – обясни бразилецът.