Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло сравнява Вилньов и Алонсо

Ди Монтедземоло сравнява Вилньов и Алонсо

131
0
Жак Вилньов,Лука ди Монтедземоло,Пиеро Ферари

По повод 30-та годишнина от смъртта на Жил Вилньов, вчера на домашното трасе Фиорано неговият син Жак направи няколко демонстративни обиколки със състезателната кола Ферари (312 Т4 от 1979 г.) на баща си. Президентът на Ферари, Лука ди Монтедземоло говори по време на събитието, на което присъстваха и доста фенове, като сравни Вилньов с Фернандо Алонсо.

„Вилньов бе невероятен човек и пилот“, каза Ди Монтедземоло. „Той притежаваше изключителен темперамент, който имаше влияние върху представянето му. Струваше му точки, но не това бе от значение за него. Алонсо от друга страна е най-добрият пилот в състезание, той е специален.

Жил даваше на хората това, което те искаха да наблюдават. Той не се интересуваше от шампионата, а се хвърляше със страст във всяко състезание.“

Вилньов бе абсолютен любимец на феновете заради впечатляващия си стил на каране, но загина едва на 32 г. на 8 май 1982 г. на пистата Золдер.

„В днешни дни е трудно да си представим във Ферари пилот, който не спазва съвсем дисциплината, но за сметка на това влага цялото си сърце във всяко състезание“, приключи Ди Монтедземоло речта си.