Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Монтедземоло влиза в политиката

Ди Монтедземоло влиза в политиката

32
0
Лука ди Монтедземоло

Името на президента на Ферари Лука ди Монтедземоло отдавна се вплита в политическите слухове в Италия и маркизът най-после е решил да участва дейно в управлението на родината си.

В отворено писмо от днес той обяви, че ще участва в изборите през 2013 г. с Italia Futura – либерално-центристка организация, сформирана от него през 2009 г., наброяваща вече 40 000 членове. През април 2013 г. в Италия ще се провеждат парламентарни избори, а само месец след това през май – президентски.

Втората република пропадна. Нужни са ни нови лица и нови идеи, защото следващите избори ще имат историческо значение. Първото нещо, което ще предложим, е продажба на държавните активи и намаляване на задълженията – се казва в писмото.

Организацията ще работи активно през 2012 г. за промяна политиката на Италия и по подготовка за изборите през 2013-та.

Трябва да предложим на италианците цяла серия от нови идеи и лидери за момента, когато се върнат пред урните, за да могат да обърнат гръб на период на пълен упадък в държавната политика. Няма начин хората да искат да виждат същите стари лица, политиците, позволили ситуацията да стигне дотук. За Италия е абсолютен приоритет да смени политическите си ръководители – допълва Ди Монтедземоло.

Поради тези причини, смята президентът на Скудерията, следващите избори в страната няма да са рутинни, а исторически и ще трябва да сложат началото на нов период в публичния живот.

Ще започнем да работим още по-упорито, за да създадем силна и обединена мрежа в цяла Италия до юни. Italia Futura ще се труди упорито и за въвеждането на реалистични мерки спрямо безбройните наболели проблемни ситуации в държавата – се казва още в изявлението.