Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста: Трябва да накараме колата ни да работи както преди

Ди Реста: Трябва да накараме колата ни да работи както преди

29
0
Пол ди Реста

Целта на отбора на Форс Индия за остатъка от сезона е да подобри колата така, че да работи както в началото на годината, каза пилотът на тима Пол ди Реста.

От началото на сезона отборът, ръководен от Виджай Маля, показва добро представяне и работа с гумите, но след въвеждането на новите смеси за Германия и тези за Унгария, имаше спад в темпото на колите на Форс Индия. Маля обясни, че при по-високи температури VJM06 не работи добре с новите гуми и че основна цел по време на паузата в средата на сезона е да се реши този проблем.

Трябва да накараме колата да работи както преди. В Будапеща беше трудна за каране, но понякога имаш такива трудни уикенди. Оттогава се прегрупирахме и направихме добър анализ на предишните състезания и се надявам, че този уикенд ще е ново начало. Обикновено се представяме добре в Белгия, а всички са решени да се върнем на положението, от което започнахме сезона, когато изглеждаше, че се представяме по-добре за нивото ни. Имам вяра в отбора и знам, че всички работят усилено за предстоящите състезания – каза Ди Реста.

Съекипникът му Адриан Сутил пък добави, че е готов да свърши нужната работата, за да помогне на отбора да подобри колата.

Отиваме на писти, които би трябвало да паснат по-добре на колата ни и е важно отново да започнем да отбелязваме точки на всяко състезание. Имам хубави спомени от Спа и бих искал да добавя още – каза още той.

Най-доброто класиране на екипа на Форс Индия е именно на белгийската писта. През 2009 г. Джанкарло Фисикела спечели полпозишън и завърши състезанието на второ място, което бе и първият подиум за отбора във Формула 1.