Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Ди Реста за Фетел: Този вече съм го бил

Ди Реста за Фетел: Този вече съм го бил

50
0
Пол ди Реста

Амбицията на някои пилоти определено е огромна и то дотолкова, че понякога да ги кара да прескачат добрия тон. Подобен явно е и случая с новобранеца на годината Пол ди Реста. Шотландецът направи любопитно изказване във връзка с първия си сезон във Формула 1.

„Не искам да омаловажавам постиженията му (на Фетел – б.а), но той спечели титлата, защото разполагаше с най-добрата кола“, обясни 25-годишният шотландец пред Gazzetta dello Sport. Според него и други пилоти щели да бъдат в състояние да постигнат този резултат, ако разполагали със същата кола. Интересно е защо Марк Уебър не излезе с подобен тип изявления.

Ди Реста с носталгия си спомня времената в евросериите на Формула 3 през 2006 г. когато бе съотборник на Фетел в екипа на ASM.

„Тогава разполагахме с една и съща кола, с едни и същи двигатели и с еднакви гуми и аз го победих“, заключва шотландецът, който успя тогава да спечели титлата и да изпревари Фетел в класирането. Ди Реста печели пет победи и се качва четири пъти на подиума, докато германецът има четири триумфа, пет качвания на подиума и две отпадания, с едно повече от шотландеца. Освен това Ди Реста има и титла в DTM, докато Фетел има „само“ две титли във Формула 1.