Начало BG спорт Дисквалифицираха Маршавелов и Камбуров на писта Дракон

Дисквалифицираха Маршавелов и Камбуров на писта Дракон

629
0

Пламен Камбуров и Константин Маршавелов бяха дисквалифицирани на писта Дракон, пети кръг от националния шампионат на Затворен маршрут.

Пилотът на Автотранс Рейсинг Тийм и този на КА-2 се удариха на няколко пъти на старт-финалната права в битка за първата позиция в серия Макси, като след последния контакт Косьо се озова в тревата и се завъртя, като за щастие се размина със снимащите в тази зона фотографи и журналисти.

Беше показан червен флаг от официалните лица и състезанието беше спряно. След дълго заседание спортните комисари прецениха, че и двамата имат вина за инцидента и ги декласираха.

„До 11-а-12-а и на влизане в 13-а обиколка бях абсолютен лидер в състезанието., обясни своята гледна точка за случилото се Камбуров. -Някъде от 12-ия тур нататък съперникът ми ми нанесе около 4 умишлени удара отзад на бронята с цел да ме завърти. При четвъртия удар той предприе доста рискована маневра и излезе от трасето. Фактически съперникът ми не завърши състезанието.

При това положение рейс директорът даде червен флаг, което според мен бе неоснователно, но така сложи край на състезанието. След разглеждане на ситуациите спортните комисари взеха решение да декласират и двама ни, но не знам защо. Поисках становище от маршалите, представих онборд записи от камерите отпред и отзад, имаше и запис от дрон. При това положение не смятам, че комисарите взеха под внимание всички доказателства.

Опитах се отново да взема становище от маршалите, тъй като те са най-близо до ставащото на пистата. Спортните комисари ми казаха, че маршалът се е обърнал на другата страна. Аз отговорих, че дори един да го е направил, то на трасето има други, но те не поискаха обяснения от тях, а направо взеха решението. Тези неадекватни решения на рейс директора и спортните комисари опорочават спорта, в който има все по-малко и малко участници”.“

Камбуров ще обжалва решението пред Националния спортен трибунал към БФАС. При това положение победител в серия Макси е Румен Киров със Субару Импреса, следван от Камен Василев с Мицубиши Лансър Ево 9 и Боно Леврин със Субару Импреса.