Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Дизайнът на дифузьорите е легален

Дизайнът на дифузьорите е легален

42
0

Уилямс и Тойота са убедени, че дизайнът на дифузьорите им отговаря на регламента за 2009 година. Също така се очаква ФИА да не накара двата отбора да предприемат някакви промени.

Миналата седмица стана дума, че другите тимове са изразили недоволството си по отношение на легитимността на дизайна на болидите на двата отбора. Съответно Уилямс и Тойота използваха различни хитри детайли, с които успяха да заобиколят задължителното правило за максималната височина от 175 мм.

Според швейцарското издание „Моторспорт Актуел” дизайнът при двете коли напълно отговаря на техническите правила.

Отделен технически анализ на официалния сайт на Формула 1 описва дизайна на Уилямс като „много новаторски”, а този на Тойота като „наистина интересен”. И при двата тима са ползвани специфични елементи, които реално увеличават височината на дифузьора, без да противоречи на правилата.

Предполага се, че двата тима, ползващи 2.4-литровите V8 двигатели Тойота, са получили официално одобрение от ФИА. И ако ФИА дадат официално своето одобрение, то конкурентните отбори ще имат правото да протестират едва при представянето на болидите в Австралия.