Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 Днес се решава участието на Минарди

Днес се решава участието на Минарди

33
0

Минарди все още не са загубили надежда да участват в неделната Гран при на Австралия. Шефът на тима Пол Стодарт очаква пристигането на Жан Тод днес вечерта в Мелбърн, за да разговаря лично с него, въпреки отказа на французина да се съгласи екипът от Фаенца да се състезава с модифицирани коли от миналия сезон.

Довечера, когато Тод се появи, аз ще съм в хотела му. Надявам се всичко да се оправи извън пистата и че ще мога утре гордо да заявя, че съм събрал всичките десет подписа – заяви Стодарт.

Междувременно Минарди минаха задължителните проверки на ФИА.

По отношение на ФИА всичко е ОК. Колата отговаря на изискванията за сигурност – обясни австралиецът.

Отборът наистина е с аеродинамичен пакет според правилника за 2005 г. в Мелбърн, но новите елементи не са тествани. Нов болид пък се очаква чак другия месец. Въпреки това Стодарт не се отказва:

Всъщност съм уверен, че Тод няма да раздухва нещата повече. Вече има хора, които заплашват да горят мърчандайз на Ферари и да предприемат други подобни действия. Вярвах, че ще подпише. Обадих му се, а той каза: “Няма да подпиша, защото каза доста лоши неща за Ферари през последните три месеца”. После допълни: “Трябва да вървя” и затвори.

Междувременно световният шампион Михаел Шумахер каза, че харесва тима на Минарди, но постави въпроса доколко е правилна позицията им.

Ако има ново правило във футбола, което постановява, че трябва да се играе с 10 души, а един отбор винаги се представя по-зле от останалите, ще приемете ли този тим да играе с 11 човека? – попита риторично германецът.