Начало Formula 1 News • Новини за Формула 1 До май повече от половината екип на Мерцедес ще работи по колата...

До май повече от половината екип на Мерцедес ще работи по колата за 2014 г.

42
0
Люис Хамилтън,Нико Розберг

Повече от половината екип на Мерцедес вече ще работи по автомобила за 2014 г. до началото на май, заяви моторспорт директорът на щутгартския концерн Тото Волф.

Началото на сезон 2013 г. бе значително по-силно за тима от Бракли в сравнение с предходните три години. Бяха спечелени два полпозишъна – от Люис Хамилтън в Китай и от Нико Розберг в Бахрейн. Англичанинът освен това взе два подиума (трети на Сепанг и в Шанхай). Отборът е четвърти в класирането при конструкторите с 64 точки, а Хамилтън – трети при пилотите с 50. Розберг е по-назад – девети с 14 пункта, но той не завърши в две надпревари от четири проведени досега.

В отбора обаче ще следват предварително начертаната програма.

Вече работим за 2014 г. и постепенно ще увеличаваме процента на хората, които се трудят по автомобила за догодина. Бих казал, че през май ще достигнем момента, когато повече от 50% ще са съсредоточени върху този проект – обясни Волф в интервю за formula1.com. – Няма съмнение, че в някакъв момент през лятото всички ще пренасочат основните си ресурси към болидите за 2014 г., тъй като става дума за много комплексни и сложни коли. Разбира се, всичко зависи от позициите в класирането. Борещите се за титлата естествено ще се концентрират по-дълго върху тазгодишните автомобили.

Волф каза също така, че е доволен от представянето на отбора до момент и му се иска демонстрираната в събота скорост да се превърне в резултати в неделя.

В същото време австриецът все още опознава хората в тима, но вече има наблюдения върху пилотите на отбора:

– Три месеца не са кой знае колко време. Видях по нещо и от двамата, но повече, разбира се, се проявява професионалната им страна. Мога да кажа, че не само се възхищавам на таланта им, но и на невероятно концентрирания им начин на работа. Нищо не може да ги отвлече от целта им: да победят. Но имат различен подход… Би могло да се каже, че Нико се справя с нещата по тевтонски. Това започва от дневния му режим и свършва с начина, по който се справя с проблемите. При Люис всичко е по-емоционално, а той изпитва много чувства. Но ако погледнете времената, то (се вижда, че) и двата начина работят еднакво добре – просто до целта се достига по различни пътища!