Начало Рали До началото на юни решават дали да местят базата на рали Португалия

До началото на юни решават дали да местят базата на рали Португалия

52
0
рали Португалия

Организаторите на рали Португалия очакват да научат до началото на юни дали базата на надпреварата ще бъде преместена на север. Настоящият център на състезанието е Алгарве.

Официални представители на португалските организатори се срещат през тази седмица с властите в северната част на страната. Те проучват дали съществува интерес, дали сънародниците им са склонни да станат домакини и биха ли подкрепили финансово кръга от WRC, ако центърът му бъде преместен.

Ралито се провеждаше на север, докато през 2001 г. пороен дъжд не повлия на развоя. След това то отпадна от календара, не се върна до 2007 г. От тогава досега базата е Алгарве, на юг.

Според съобщение на говорителя на автомобилния клуб на Португалия до окончателно решение би трябвало да се стигне в началото на юни.

Смята се, че е отхвърлено връщане в Порто. Организаторите оглеждат локации на север от Лисабон. Ако постигнат споразумение с местните власти, това би означавало, че класически отсечки като Фафе и Арганил могат да се завърнат в световния рали шампионат.